Fællesskabet, det sociale
I 10.GYM er du aldrig alene. Hvis du er klar til at skabe stærke, sunde relationer med dine klassekammerater og ønsker at blive en del af et hyggeligt fællesskab, så har vi rammerne og opskriften klar til dig.
Allerede inden skolestart i juni møder du dine kommende klassekammerater til en lille “opvarmning”. På første skoledag står den på teambuilding og hyggelige aktiviteter, og ugen slutter af med en to-dages introtur sammen med gymnasiet, hvor alle lærerne også er med.
Fra starten har du mulighed for at være med i elevrådet og festudvalget, side om side med gymnasieeleverne. Her kan du være med til at arrangere gymnasiefester, fredagscaféer og bidrage til et godt skolemiljø.
Den første store oplevelse er filmlejrskolen. I løbet af de første halvanden måned arbejder hele årgangen sammen om at lave en kortfilm. Optagelserne finder sted under en intens uge i København på Station Next. Det kræver samarbejde, kreativitet og mange forskellige talenter. Her får I chancen for at lære hinanden at kende på en helt ny måde og opbygge en dyb respekt for hinandens evner.
Et andet eksempel på vores fællesskab er den store gallafest, hvor hele skolen deltager. I jeres fineste gallatøj ankommer I parvis på den røde løber. Vi fejrer de dimitterende elever med Lancier, fælles middag og en uforglemmelig fest. Og før du ved af det, er det din tur til at blive fejret!
Elevrådet
På vores 2-årige STX og 10. klasse dyrker vi elevdemokratiet. Brænder du for at påvirke studiemiljøet, det sociale liv og ikke mindst gymnasiefesterne og fredagscafeerne, så har du mulighed for at blive en del af enten Elevrådet eller Fest- og Fredagscaféudvalget.
Vi tror på, at aktiviteter lavet AF jer TIL jer skaber et endnu bedre sammenhold og nogle endnu sjovere fællesoplevelser på tværs af klasser og årgange.
Når du starter på vores 2-årige uddannelse, bliver du ikke overladt til dig selv. Allerede den første uge byder på teambuilding, orienteringsløb og hygge, når hele gymnasiet tager på fælles introtur med overnatning i Oksbøl, Ribe eller Tønder.
Herefter følger introfesten, julefrokosten, påskefrokosten og gallafesten samt en række fredagscaféer med brætspil og musik. Festerne foregår “hjemme på gymnasiet” i Spisesalen og starter altid med en lækker 2-retters menu lavet af gymnasiets eget køkken – den kan du godt glæde dig til. Inden festerne slutter, serverer køkkenet også en omgang natmad. Det er Fest- og Fredagscaféudvalget, som består af elever, der har gang i den kreative rugbrødsmotor og planlægger alt fra tema og musik til mad, drikke og aktiviteter.
Elevrådet - For dig, der har en politiker gemt i dig
For dig, der gerne vil påvirke rammerne på STX og i 10. klasse.
Elevrådet består af to valgte repræsentanter fra hver klasse, der brænder for at tage et mere ’politisk’ ansvar for udviklingen af rammerne på uddannelsen og som kan lide at debattere og deltage i ’politiske forhandlinger’. Elevrådet er elevernes talerør over for lærere og ledelse, og forpersonen har automatisk en plads med taleret på lærermøderne.
Emnerne for elevrådsmøderne kan variere meget, men emner som ofte er til debat. Det kan være:
- Klimapolitik og klimahandling
- Trivselspolitik og trivselstiltag
- Studiemiljø både indendørs og udendørs
- Parkeringsforhold
- Skærmpolitik
- SoMe
- Temadage – bl.a. om digital dannelse, seksualundervisning og alternative livsformer.
- Øvrige sociale aktiviteter uden for skoletiden f.eks. ølsmagning, biografture og fodboldturneringer.
Elevrådet for 10.GYM, 1.g og 2.g
Skoleåret 2024-2025
Fest og fredagscaféudvalget - For dig, der har en festabe gemt i dig
For dig, der gerne vil male med den farverige pensel.
Som noget nyt opretter vi fra skoleåret 2023/2024 et udvalg, der alene står for at planlægge fester og fredagscafeer. Her er I samlet om at træffe vigtige beslutninger om alt fra musik, mad og drikke til tema, markedsføring og fælleslege. Det er også udvalgets opgave at købe drikkevarer til festen samt rekruttere elever til oppyntnings- og borddækningshold, afrydningshold og oprydningshold. At være medlem af Fest- og Fredagscaféudvalget kræver en god blanding af kreativitet, festhumør og ikke mindst gode organisatoriske evner samt overblik, så festerne kører på skinner.
Uanset hvilken elevforening, der tiltaler dig mest, så har vi på vores 2-årige uddannelse og i 10. klasse en fri og uformel kultur med kort vej fra tanke til handling. Din mulighed for at blive hørt og påvirke hverdagen er derfor stor.
Hver tirsdag og torsdag eftermiddag tilbyder vi studiecaféer, hvor du kan få hjælp til lektier og afleveringer. Her vil der altid være en underviser til stede. Udover den faglige hjælp er det også hyggeligt at lave sine lektier og afleveringer sammen med sine venner.
I vintermånederne tænder vi op i brændeovnen i Pejsestuen, arrangerer juleklippedag, Lucia-optog og holder morgensamlinger med musik og sang, så gymnasiet summer af den helt rette julestemning.
Udover de fastlagte sociale aktiviteter kan underviserne nogle gange lokkes med på skøre ideer: Morgenyoga, heldagsvandreture i weekender, juletur til Flensborg, biografaftener med pizza, temaaftener med oplæg, stafetløb, sejlture på Limfjorden osv. Hvad der er stemning for, finder vi typisk ud af hen ad vejen.
Vores uddannelsestilbud adskiller sig fra de store 3-årige gymnasier ved netop at dyrke det nære fællesskab og den uformelle kultur. Først og fremmest mellem eleverne på tværs af klasser og årgange, men også mellem elever og lærere. Vi har rig mulighed for at krydre det høje faglige fokus med en stemning, du måske kender fra efterskoler og højskoler.