Skolen STUK flyttede til Toftlund 1978 Skolen STUK flyttede til Toftlund 1978
Skolen STUK flyttede til Toftlund 1978
Skolens kollegie rummer 26 værelser Skolens kollegie rummer 26 værelser
Skolens kollegie rummer 26 værelser
Kollegiet er inkl. mad fra skolens fantastiske kantine Kollegiet er inkl. mad fra skolens fantastiske kantine
Kollegiet er inkl. mad fra skolens fantastiske kantine
Skolen ligger midt i Toftlund by Skolen ligger midt i Toftlund by
Skolen ligger midt i Toftlund by
Skolebygningerne ligger samlet på et stort areal - tæt på det hele Skolebygningerne ligger samlet på et stort areal - tæt på det hele
Skolebygningerne ligger samlet på et stort areal - tæt på det hele

Skolens historie

STUK (Studenterkurset og Kostskolen i Sønderjylland) blev grundlagt i 1976 som en realskole i Christiansfeld. Skolen blev senere flyttet til Toftlund og udvidede med en 2-årig STX, kaldet Studenterkursus, i 1978.

 

Skolen var oprindelig privatejet, men blev en SI (Selvejende Institution) i 1993.

 

I dag består skolen af 3 afdelinger, et 2-årigt STX-gymnasium med tilknyttet kollegium, en overbygningsskole og en kostskole for henviste elever.

 

Den 2-årige STX lægger i høj grad vægt på at være en skole med et nært skolemiljø som alternativ til de omkringliggende gymnasier. Eleverne rekrutteres hovedsageligt fra det sønderjyske midtland deraf 50% fra skolens egne 10. klasser.

 

Overbygningen er en dagskole for ressourcestærke unge fra en radius af 30 kilometer rundt om Toftlund. Den er tæt knyttet til STX, både hvad angår lærere og fagligt indhold. For skolen som helhed har den betydet, at navnet STUK er et brand i hele Midtsønderjylland.

 

Kostskolen er en skole for elever henvist fra kommunerne, der har brug for styrke selvtilliden og tilliden til andre. Eleverne, der kommer fra hele landet, har behov for tryghed, kontinuitet, konsekvens og individuel voksenkontakt. Undervisningen foregår i små klasser med flere timer i dansk og matematik, og alle går op til folkeskolens prøver.

 

Som relativt nyt har vi etableret en kostafdeling for eleverne på gymnasiet og har i dag en kapacitet på 26 værelser. En aktivitet, der ser ud til at få stor vægt i de kommende år.